...

Atçılık - Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi

NEVÜ Öğretim Elamanları 06-09 Eylül 2022 tarihleri arasında Litvanya’da gerçekleştirilen KA2 ERASMUS Avrupa Birliği Projesi toplantısına katıldılar.
14/09/2022

Proje koordinatörlüğünü Çekya Hipoterapi Birliğinin yaptığı ve NEVÜ ATBİN olarak ortak olduğumuz, 2020-1-CZ01-KA204-078277 kodlu “At Destekli Terapilerde Atların Eğitim Modülü” oluşturulmasını içeren Erasmus+ Avrupa Birliği Projesi'nin 4. toplantısı 06-09 Eylül 2022 tarihleri arasında Litvanya’nın Šiauliai şehrinde gerçekleşmiştir. Proje toplantısında “At Destekli Aktivite ve Terapiler” başlığı altında yer alan alt disiplinler ve bunların tanımlanması ile ilgili çalışmalar yapılıştır. Bunun yanında özellikle At Destekli Aktivite ve Terapilerde kullanılacak atların sahip olması gereken özellikler ile ilgili uygulama ve çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

 Üniversitemiz adına proje ekibinde yer alan Dr. Öğr. Üyesi Kürşat ÖZCAN, Doç. Dr. Selçuk AKPINAR, Dr. Öğr. Üyesi Uğur ÖDEK ve Doç. Dr. B. Okan MİÇOOĞULLARI; Uyarlanmış Binicilik ve At Destekli Öğrenme alanlarında Üniversitemiz ATBİN’de gerçekleştirilen atların eğitimi ile ilgili video sunumlarını yapmışlardır. Toplantıya; Çekya, İspanya, Finlandiya, Portekiz ve Litvanya’da bulunan At Destekli Terapiler ve Aktiviteler ile ilgili faaliyet gösteren proje ortakları katılım göstermişlerdir.