...

Atçılık - Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi

NEVÜ Öğretim Elemanları 11-15 Ekim 2022 tarihleri arasında Portekiz'de gerçekleştirilen KA2 ERASMUS Avrupa Birliği Projesi toplantısına katıldılar.
03/11/2022

Proje koordinatörlüğünü Çekya Hipoterapi Birliği’nin yaptığı ve Üniversitemiz Atçılık-Binicilik Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak ortak olduğumuz, 2020-1-CZ01-KA204-078277 kodlu “At Destekli Terapilerde Atların Eğitim Modülü” oluşturulmasını içeren Eraspus+ Avrupa Birliği Projesinin 5. toplantısı 11-15 Ekim 2022 tarihleri arasında Portekiz’in Santarém şehrinde gerçekleşmiştir.

Proje toplantısında “At Destekli Aktivite ve Terapiler” başlığı altında yer alan alt disiplinler ve bunların tanımlanması ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Bunun yanında özellikle At Destekli Aktivite ve Terapilerde kullanılacak atların sahip olması gereken özellikler ile ilgili uygulama ve çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Proje toplantıları, Portekiz ekibi tarafından hazırlanan bireysel “at destekli aktiviteler” alanlarındaki atölye çalışmaları ile gösteriler dâhilindeki bilgiler ve tartışmalarla tamamlanmıştır. Çalıştaylar süresince 4 grup, atları at destekli aktivitelere hazırlamak ve bunların nasıl değerlendirileceği konusunda önemli sorular oluşturmaya çalışmıştır. Üyeler, bu konular ile ilgili görüşlerini belirterek, standartlar oluşturmak için maksimum miktarda materyal hazırlamışlardır. Bu çalışmalar neticesinde elde edilen veriler, sonraki toplantılarda genel bir standart haline getirilerek bu alanda çalışan tüm uygulayıcıların hizmetine sunulacaktır.

Üniversitemiz adına proje ekibinde yer alan Dr. Öğr. Üyesi Kürşat ÖZCAN, Doç. Dr. Selçuk AKPINAR, ve Dr. Öğr. Üyesi Uğur ÖDEK; Üniversitemiz ATBİN’de gerçekleştirilen, atların engelli çocuklarla olan iletişimini içeren video sunumlarını yapmışlardır. Toplantıya; Çekya, İspanya, Finlandiya, Portekiz ve Litvanya’da bulunan At Destekli Terapiler ve Aktiviteler ile ilgili faaliyet gösteren proje ortakları katılım göstermişlerdir.